Organisation for de danske mediedistributører

BFE, der siden 1992 været brancheorganisation for tv-distributørerne og producenter af forbrugerelektronik, er fra den 1. oktober 2018 fusioneret med Danske Mediedistributører. Samtidig er det organisatoriske samarbejde med leverandørerne af forbrugerelektronik ophørt, og producenterne er udtrådt af foreningen.

Danske Mediedistributører repræsenterer alene distributører og vil fra den 1. oktober 2018 have følgende medlemmer: YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Nordic Entertainment Group og Altibox.

De aktiviteter, som BFE var involveret i, vil i det store og hele blive videreført af Danske Mediedistributører for så vidt, at de er relevante for mediedistributørerne. Den formelle fusion mellem BFE og Danske Mediedistributører gennemføres i løbet af året, hvor de endelige rammer for foreningens arbejde vil blive fastlagt.

Organisation
Grundstammen i BFE var de to foreninger, Leverandørforeningen for ForbrugerElektronik (LFE), der omfatter producenter og leverandører af forbrugerelektronik (tv, audio & og gadgets), og Danske Mediedistributører (tidligere ASK, Antenne-,  Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen), der omfatter radio- og tv-distributørerne og leverandører af antenne-, satellit- og kabeludstyr. LFE er som nævnt udtrådt af det organisatoriske samarbejde.

BFE’s rødder kan spores tilbage til 1949 som repræsentant for producenter, grossister og forhandlere i radiobranchen.

Bestyrelsen

BFE og Danske Mediedistributører tegnes af formanden, adm. direktør Jørgen Stensgaard, Waoo.