Videndeling

Fagligt tv-netværk har som formål at sikre et godt tv-signal hele vejen fra et signal udsendes indtil det opleves af forbrugeren.

Mere specifikt er netværket målrettet de tekniske ansvarlige i virksomheder, der arbejder indenfor distribution af signaler indenfor tv, tele og internet samt leverandører af udstyr & komponenter til signalfordelingsanlæg, tv-distribution, forbrugerinstallationer og Wi-Fi.

Virksomhederne TDC A/S, Stofa A/S, Triax A/S, FDA og BL etablerede i 2014 et åbent branchenetværk for faglige drøftelser, erfaringsudveksling og udvikling af anbefalinger indenfor signalfordelingsområdet med den målsætning at sikre et godt tv-signal via høj kvalitet i de tekniske løsninger samt videndeling af best practice eksempler indenfor branchen.

Forbrugerinstallationer

  • Netværket udarbejder og vedligeholder anbefalinger og forslag til best practice for forbrugerinstallationer, herunder anbefalinger til hvorledes operatører og forhandlere af udstyr til forbrugere, kommunikerer fordele og ulemper ved anvendelse af forskellige typer af udstyr.
  • Netværket udarbejder og vedligeholder anbefalinger for en operatør godkendelses-model for udstyr til forbrugerinstallationer.
  • Netværket drøfter og udarbejder responsa og konsekvensanalyser i forbindelse med indførelse af nye teknologier, der berører forbrugerinstallationer.

Signalfordelingsanlæg

  • Netværket udarbejder og vedligeholder anbefalinger for etablering, vedligehold og drift af signalfordelingsanlæg (tv, tele og internet).
  • Netværket drøfter og udarbejder responsa og konsekvensanalyser i forbindelse med indførelse af nye teknologier, der berører signalfordelingsanlæg.

BFE driver netværket, der mødes 2 gange årligt. Mere information kan fås hos direktør Laila Kelp Rasmussen eller konsulent Gert Svendsen.

Deltagere i netværket:

A2012 http://a2012.dk/
BL – Danmarks Almene Boliger http://bl.dk/
Brix & Kamp Rådgivende Ingeniører http://www.brixkamp.dk/
Dansk Kabel TV https://www.danskkabeltv.dk/
DKT COMEGA https://dktcomega.com/
FDA – Forenede Danske Antenneanlæg http://fda.dk/
KK Partner http://www.kkpartner.dk/
PPC http://www.ppc-online.com/
Schneider Electric https://www.schneider-electric.dk/
Stofa https://stofa.dk/
Teleste https://www.teleste.com/
Triax http://www.triax.dk/
Waoo https://www.waoo.dk/
YouSee/TDC https://yousee.dk/